10 maj - Palmerston

Den 10 maj skulle vi äntligen ut på utflykt igen.   Tanken var att vi skulle ta oss till Willife park där dom har massa djur, bland annat kängurus såklart. Jag började bli smått frustrerad över att vi hade varit i Australien i nästan en månad och fortfarande inte sett en enda känguru. Folk snackade ju om att dom var ÖVERALLT , my ass! Vadå överallt?! Jag tittar överallt men jag ser då fan ingen känguru. Så tillslut fick vi börja smått - En djurpark.. eller i det här fallet - en nationalpark. Flera djur springer nämligen fritt omkring och sitter inte i burar som på en klassis djurpark. 

Men att ta oss dit var ingen lätt sak. Första tanken var att cykla, men av någon anledning försvann den idéen så istället tog vi en buss 30 minuter till ett område som skulle ta oss åtminstone en bit på vägen till Wildlife. Vi tänkte att när vi kommer till Palmerston, som det heter, så måste det finnas en buss man kan ta vidare. Det gjorde det inte.
Vi frågade i informationen på stationen och dom hade ingen aning om hur man skulle ta sej till Wildlife. Jamen vafan hur inkometent får man vara?!
Om någon frågar mej hur man kommer till Globen, eller Skansen, eller Gröna lund så kan jag ju svara någonting i alla fall. Jag kanske inte kan förklara varenda meter fram men jag kan åtminstone ge några riktlinjer eller förklara hur man tar sej nästan hela vägen fram osv. Men dom här galningarna hade ingen aning om hur man tar sej till en av deras mest kända Nationalparker. 
Så vi satt fast i Palmerston. 
 
Tillslut beslutade vi oss för att kolla vad det kostar att ta en taxi dit men det visade sej att det var längre än vad vi hade kunna tro så varenda taxi skulle ha en helt sjuk summa.
Tillslut kunde vi inte göra annat än att ta bussen hem igen.
Så extremt misslyckat, och jag var så himla besviken.
 
Jag som var så inställd på att göra något kul också. För att muntra upp oss lite stack vi till Cullen bay istället och satte oss på favoritstället och drack en cola zero. Efter några timmar blev vi hungriga och beställde as goda hamburgare. Det var supermysigt men självklart inte samma sak som att få se kängurur , men dom är ju ÖVERALLT så snart ser jag nog en.
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0